• Početna>
  • Vesti>

Simić: Još jednom se pokazalo licemerje evropskih parlamentaraca

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je poslanike Evropskog parlamenta da su još jednom pokazali svoje licemerje, time što su kritikovali zvanični Beograd zbog neodražavanja sednice Skupštine prilikom proglašenja vanrednog stanja, a samo par nedelja ranije zahtevali su da se ne održi sednica kosovske skupštine, jer se time krše propisi o zabrani okupljanja.

Simić je na svom Fejsbuk nalogu pojasnio da zakonodavni okvir omogućava u Srbiji da vanredno stanje mogu da sa tri potpisa proglase predsednik Srbrije, predsednik Vlade i predsednik Narodne skupštine.

“Jedan od nebrojenih primera licemerja poslanika Evropskog parlamenta ovih dana je kritika na račun Beograda zašto nije sazvana sednica Narodne skupštine Republike Srbije kako bi se proglasilo vanredno stanje, iako naš zakonodavni okvir daje mogućnost da to sa tri potpisa učine predsednik Srbrije, predsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije. Samo par nedelja ranije kada je izglasano nepoverenje Aljbinu Kurtiju evropski poslanici su zahtevali da se ne održava sednica jer se time krše propisi o zabrani okupljanja, i da se time ugrožava zdravlje poslanika i administrativnog osoblja”, napisao je Simić.

On je dodao da su u vremenskom periodu od svega par nedelja, date dve apsolutno kontradiktorne izjave koje, po njegovom mišljenju, imaju različite namene.

“Eto kako izgleda vladavina prava u očima nekih poslanika evropskog parlamenta. Zato u se i u svoje kljuse”, zaključio je Simić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još