• Početna>
  • Vesti>

Lajčak razgovarao sa Kurtijem i Rakićem o obnavljanju dijaloga i borbi protiv koronavirusa

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik te stranke Igor Simić razgovarali su danas sa specijalnim izvestiocem EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Putem video poziva razgovaralo se o zajedničkim naporima za suzbijanje pandemije, kao i o potrebi da se spreče bilo kakve jednostrane akcije koje mogu dodatno da otežaju dijalog Beograda i Prištine, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske liste.

Specijalni izvestilac EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak takođe je na svom Tviter nalogu podelio tu vest i istakao da je obavio koristan razgovor sa Rakićem i Aljbinom Kurtijem u vezi sa nastavkom dijaloga i borbe protiv koronavirusa.

“Nastavljajući razgovore sa političkim liderima u regionu, razgovarao sam sa dodatnim partnerima, uključujući v.d. premijera Aljbina Kurtija i Gorana Rakića. Imali smo produktivne i korisne razgovore u vezi sa nastavkom dijaloga, kovid-19 i merama za njegovo sprečavanje”, napisao je Lajčak u poruci na Tviter nalogu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još