• Početna>
  • Vesti>

Porodilja i beba stara 15 dana zaražene koronavirusom, prebačene u Beograd na lečenje

Iz Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici sinoć je u beogradsku kliniku “Dr Dragiša Mišović” prebačena porodilja sa bebom starom 15 dana, kod kojih je ustanovljena zaraza koronavirusom.

Ovo je za Kosovo Onlajn potvrdio dr Zlatan Elek, v.d. direktor KBC-a u Severnoj Mitrovici.

“Prebačene su sinoć majka i beba za Beograd u bolnicu “Dragiša Mišović”. U dobrom su stanju. Kod njih je potvrđeno da su zaražene koronavirusom”, rekao nam je dr Elek.

Načelnik Dečijeg odeljenja KBC u Mitrovici dr Zoran Savić rekao nam je da su majka i dete koje ima 15 dana iz Zubinog Potoka, i da su sada na Dečijem odeljenje za plućne bolesti bolnice “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

“Na naše odeljenje majka i dete primljeni su 13. aprila, sutradan su testirani i rezultati su pokazali da su pozitivni. Po rečima majke ona nije imala nikakve simptome, a detetu je prve večeri bio potreban kiseonik, a sutradan je bilo mnogo bolje“, rekao je dr Savić. 

On je istakao da s obzirom da u Kosovskoj MItrovici ne postoje uslovi za lečenje tako male dece majka i beba su upućeni u Beograd.

Ukupan broj obolelih od koronavirusa u srpskim sredinama na Kosovu trenutno je 58, dve osobe su preminule od ove zaraze do sada, a potpuno su izlečena tri pacijenta.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još