• Početna>
  • Vesti>

Još 4 osobe preminule od koronavirusa, zaraženo još 445 osoba

Kovid-19 odneo je još 4 života u Srbiji. Od početka epidemije od posledica zaraze preminule su 103 osobe. Registrovano je još 445 slučajeva koronavirusa, pa je ukupan broj zaraženih 5.318.

Od ukupno 6.070 testiranih zadravstvenih radnika, koronavirus je potvrđen kod njih 593.

Hospitalizovana su 382 zdravstvena radnika.

Broj izlečenih je 443.

“Kapaciteti na jugu Srbije su spremni da prime sve naše građane koji imaju sumnju i dijagnostifikovan kovid 19. Klinički centar će primiti srednje teške i teške, sa lakom slikom se smeštaju u privremene bolnice. Nije mi najjasnije zašto neko tvrdi da nema mesta ili nije primljen, mi takvih pritužbi nismo imali”, rekao je dr Branislav Tiodorović.

O situaciji u Blacu rekao je da je pod kontrolom.

“Nikakvog protesta nije bilo u Blacu. To je teška situacija u Trbunju, gde su smešteni pacijenti sa posebnim potrebama, i bez kovida. Imamo 27 potvrđenih radnika testiranih. Situacija je tamo u 24 h praćenju. Imamo jednu situaciju sa pacijentima koja nas tera da ponovimo kontrolne testove. To se dešava, n etreba biti iznenađen. Svuda gde postoji sumnja u procedure, da li smo sve dobro uradili i slično, to se uvek provera”, istakao je Tiodorović.

Penzioneri moraju da budu svesni situacije, napomenuo je on, objašnjavajući odluku o dozvoljavanju ovoj kategoriji građana da izađu 300 m od kuće. Apelovao je da se pridržavaju mera kao i dosad.

Izvor RTS/B92/RKM

Comments

Pročitaj još