• Početna>
  • Vesti>

Američki ambasadori pozdravili saradnju Beograda i Prištine

Ambasadori SAD u Prištini i Beogradu Filip Kosnet i Entoni Godfri danas su govorili o prednostima saradnje između Kosova i Srbije u borbi protiv širenja pandemije COVID-19.

U zajedničkoj video poruci na Fejsbuku ambasadori Filip Kosnet i Entoni Godfri su nazvali ohrabrujućom saradnju Kosova i Srbije kao susednih zemalja u borbi protiv koronavirusa.

“Ohrabrujuće je videti da ministri zdravlja sarađuju kao susedi da bi služili i štitili sve zajednice na Kosovu i Srbiji. Podržavamo napore da se osigura bezbednost građana Kosova i Srbije. Svi mi radimo svoj deo za borbu protiv virusa. Zajedno možemo da se borimo protiv COVID-19”, rekao je ambasador Kosnet.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri izjavio je da Beograd i Priština rade na konkretan i praktičan način da bi spasili živote tokom pandemije.

“Nadamo se da će ove mere pokazati neophodnu saradnju. Možemo spasiti živote samo ako radimo zajedno”, rekao je Godfri, zahvalivši se italijanskom ambasadoru u Prištini Nikoli Orlandu za olakšavanje komunikacije na video konferenciji između ministra zdravlja Kosova Arbena Vitie i njegovog kolege ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još