• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji 408 novoobolelih od koronovirusa, preminulo još 5 pacijenata

Prema poslednjim podacima, bitku protiv koronavirusa izgubilo je još 5 osoba, pa se ukupan broj preminulih popeo na 99. Zaraženo je još 408 osoba tako da ukupan broj zaraženih iznosi 4.473, saopštio je na konferenciji za medije ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Radnim danima policijski čas počinje u 17 časova i traje do 5 časova ujutru, dok su građani stariji od 65 godina u stalnoj izolaciji. Ovog vikenda policijski čas će trajati od petka u 17 časova, do utorka u 5 časova.

Uvode se i pojedine promene, pa će tako i najstariji sugrađani imati termine kada će moći da izađu napolje, a do sada su imali jedan termin nedeljno kada su mogli da idu u kupovinu. Takođe, i osobe ometene u razvoju će moći da izlaze.

Predsednik Vučić je danas rekao da, kada je reč o zdravlju ljudi u Srbiji, imamo neke ohrabrujuće novosti u prethodna 24 sata.

“Ali je zato strahovito važno da budemo disciplinovani narednog vikenda, zamolio bih penzionere naročito u urbanim sredinama za koje vidim da izlaze napolje i idu u prodavnice da se strpe još malo, samo još malo snage da pokažu, jer i dalje je velika opasnost”, rekao je Vučić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još