• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Uprkos otežanim uslovima zbog pandemije, juče su u Pasjanu rođene tri bebe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da su uprkos otežanim uslovima zbog pandemije koronavirusa, u porodilištu u Pasjanu juče rođene tri bebe.

“U opštini Peć nabavili smo neophodne lekove za građane i podelili pakete pomoći za ugrožene porodice u selu Ljevoša. U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 206 zahteva za nabavku lekova i zahteva za nabavku hrane.
U Klini smo obezbedili lekove i namirnice za više porodica.

U opštini Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili brašno i lekove za 105 lica. U Novom Brdu smo obezbedili i podelili džakove brašna ugroženim porodicama.

U Vučitrnu smo obezbedili lekove. U Gračanici dostavili smo hleb za 50 porodica i pakete pomoći”, podsetio  je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu na Instagram profilu.

Direktor Kancelarije za KiM je naveo da je danas registrovano sedam novoobolelih osoba u većinski srpskim sredinama, da je ukupno do danas obolelo 58 lica, da su izlečene tri osobe i podsetio da su preminula dva lica.

“Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (27 lica), Zvečana (15), Leposavića (6), Zubinog Potoka (9), Lipljana (1). Oboleli su smešteni u: KBC Kosovska Mitrovica (13), Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici (30), KC Niš (4), KC Kragujevac (4), KC Srbije Beograd (1), Beogradski sajam (1) “, precizirao je Đurić.

U Zvečanu su registrovane dve osobe, u Kosovskoj Mitrovici četiri, a u Zubinom Potoku jedno novoobolelo lice, saopštio je direktor Kancelarije za KiM.

U dnevnom izveštaju se navodi da se u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću javilo jedno lice sa respiratornom infekcijom i da je testirano, dok je u Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa registrovan jedan pregled u Kovid ambulanti.

Radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica, kako bi bila blagovremeno testirana, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je ukazao i da su u Zvečanu socijalno ugroženim porodicama podeljene gajbe sa jajima za dolazeći Vaskrs.

Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije, naveo je direktor Kancelarije za KiM u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu.

Izvor: RKM ,Kosovo Online

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još