• Početna>
  • Vesti>

Redžepi: Predsednici srpskih opština da budu kooperativniji

“Donete mere imaju za cilj da pre svega utiču na stanovništvo da se u ovom trenutku što manje izlažu opasnosti od zaraze korona virusom, i nikako nisu donete da nekome naude. I pored ranije preduzetih mera bilo je evidentno da je broj ljudi na ulicama veliki, što je dovelo do većeg broja zaraženih osoba na Kosovu, a nažalost imali smo i smrtnih slučajeva. Zato su ovakve mere donešene, ako bude trebalo biće i strožije, jer je cilj očuvati zdravlje ljudi”, rekla je gostujući u Jutarnjem programu RTK2 ministar administracije i lokalne samouprave i član radne grupe Emilija Redžepi. 

Redžepi se posebno osvrnula na odluku vlade Kosova da dozvoli ulazak medicinskog osoblja iz Srbije na Kosovo, iznoseći stav da ovde nema mesta politici, jer se radi o pružanju pomoći svakom čoveku bez obzira na nacionalnost. 

“U razgovoru sa ministrom zdravlja došli smo do zajedničkog stava da je u ovom trenutku potrebno, i da smo u obavezi da prihvatimo svaku vrstu pomoći sa strane, bilo da se radi o Srbinu, Albancu, Makedoncu, nije bitno, jer će se oni baviti sprečavanjem širenja korona virusa, a ne politikom ili bilo čime drugim. Ovde se ne razlikuje nacionalnost, bitni su životi ljudi”, kaže Redžepi. 

Poseban akcenat u ovoj situaciji je što bolja saradnja sa lokalnim samoupravama kojih na Kosovu ima 38 i koje u kordinaciji sa radnom grupom kontrolišu situaciju na lokalu. Redžepi naglašava da postoji saradnja i sa srpskim opštinama na severu Kosova, ali da bi ona svakako mogla biti bolja i kooperativnija. 

“Svaka opština ima svoje probleme koje pokušava da reši na pravi način. U kontaktu smo sa predsednicima svih opština i na severu Kosova, saradnja postoji, ali mislim da bi predsednici mogli biti kooperativniji, konatkti postoje, ali ne u dovoljnoj meri. Zato mislim da oni trebaju biti odgovorniji, zato što virus ne bira nacionalnost, jer samo na taj način možemo zajedno da ostvarimo krajnji cilj”, naglasila je Redžepi za RTK2. 

Izvor: RTK 2

Foto: RTK 2

Comments

Pročitaj još