• Početna>
  • Vesti>

Apostolova pozvala institucije da pruže podršku građanima u vreme pandemijske krize

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je danas kosovske institucije da usko sarađuju, pruže potrebnu podršku građanima iz svih zajednica i istakla da EU pomaže Kosovu da odgovori na pandemijsku krizu.

Apostilova je saopštila, da je u cilju praćenja situacije sa širenjem pandemije koronavirusa na Kosovu, razgovarala danas sa kosovskim gradonačelnicima.

“Pozvala sam gradonačelnike širom Kosova koji su suočeni sa posebno izazovnom situacijom. Informisali su me o situaciji, preduzetim merama i teškoćama sa kojima se suočavaju”, navela je Apostolova u poruci na Tviter nalogu. 

Takođe, zahvalila je svim gradonačelnicima na Kosovu na njihovom radu i zalaganju.

Apostolova je navela da EU pomaže Kosovu da odgovori na zdravstvenu krizu, ojača zdravstveni sistem i oporavi se od socio-ekonomskog uticaja pandemije.

EU je u  stanju pripravnosti i poziva institucije da usko sarađuju i pruže potrebnu podršku svim građanima iz svih zajednica, poručila je šefica Kancelarije EU u Prištini.

Kada je u pitanju pomoć Kosovu tokom pandemije koronavirusa, Apostolova je juče i u izjavi za Kosovo Onlajn navela da će EU pomoći oko stvarnih potreba za hitnu reakciju na zdravstvenu krizu, za jačanje zdravstvenog sistema i smanjenje socio-ekonomskog uticaja pandemije.

“EU je uspela da odovoji pet miliona evra za hitne potrebe Kosova za suzbijanje bolesti kovid-19. Pomoć obuhvata nabavku specijalizovane laboratorijske opreme i robe za zaštitu i lečenje”, navela je Apostolova.

Nataliya Apostolova✔@ApostolovaEU

Following closely spread of #Coronavirus in Kosovo. I’ve called mayors across Kosovo faced w/ particularly challenging situations. They updated me on the situation, the measures taken and the difficulties ahead of them. I thank all Kosovo Mayors for their work & dedication! 1/2

Pogledaj sliku na Tviteru

Izvor Kosovoonline

Comments

Pročitaj još