• Početna>
  • Vesti>

Vitia: Mere oko ograničenja kretanja ostaju, za 2-3 dana odluka o rigoroznijim

Kosovski ministar zdravlja u ostavci, Arben Vitia, prema pisanju Gazete Express, rekao je da je odlučeno u saradnji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje da se nastavi sa ograničenjem kretanja, dodajući da se očekuju rigoroznije mere.

„Danas se borimo protiv nemilosrdnog neprijatelja. Do sada smo bili svedoci kolektivne svesti i zahvalan sam Vam, ali nije dovoljno. Sada nas malo nepažnje košta gubitka života. Zahvaljujući preduzetim merama uspeli smo da imamo kontrolu nad situacijom, ali nažalost to nije dovoljno“, poručio je Vitia.

Navodi da se u poslednjim danima primećuje porast broja zaraženih.

„Ne možemo i ne smemo tolerisati nepažnju pred ovim opasnim virusom. Imajući to u vidu, od ponoći su na snazi mere koje su bile aktivne do sada. Te mere će ostati, do sledeće odluke, a one rigoroznije, nakon konsultacija objaviće se i stupiće na snagu za 2-3 dana“, rekao je Vitia.

U Uroševcu situacija izmakla kontroli, neophodne strožije mere

Broj zaraženih koronavirusom u Uroševcu dostigao je 55, a samo u nedelju potvrđeno je 35 novih slučajeva, zbog čega je gradonačelnik Agim Aljiu pozvao građane da mere protiv pandemije ozbiljnije shvate, prenosi Kljan Kosova.

“Apelujemo na ljude da što je moguće manje komuniciraju i da poštuju socijalnu distancu. Građani moraju da poštuju mere  koje preduzima Nacionalni institut za javno zdravle. Situacija je izmakla kontroli, ali ćemo uspeti da je povratimo“, rekao je Aljiu.

Aljiu je istakao da bi zbog novonastale situacije u Uroševcu trebalo primeniti strožije mere.

“Iako smo preduzeli niz mera situacija se ipak pogoršala. Trebalo bi izolovati naselja iz kojih potiču zaraženi virusom kovid-19, ali i pooštriti mere kretanja građana na javnim mestima“, naveo je on.

Izvor: Gazeta Express,Kossev

Comments

Pročitaj još