• Početna>
  • Vesti>

Mustafa tražio saglasnost GO za koaliciju sa ABK, NISMA i manjinama

Predsednik DSK Isa Mustafa zatražio je od Glavnog odbora stranke saglasnost za formiranje nove koalicije sa ABK, NISMA-ANK i manjinskim zajednicama, prenosi Gazeta Ekspres.

Mustafa je rekao, da će to biti moguće kada se iscrpe sve mogućnosti koje predviđa ustav a koje se odnose na Samoopredeljenje, kao stranku koja je bila prvoplasirana na izborima.

„Inicirao sam stvaranje koalicije sa ABK, NISMA-ANK i manjinskim strankama i zatražio odobrenje Glavnog odbora, ukoliko nakon isrpljenih ustavnih mogućnosti mandat bude ponuđen DSK-u“, rekao je Mustafa.

On je naglasio da će Glavni odbor o tom predlogu odlučiti najkasnije sutra do16 sati. „Moram da dobijem odgovor članova Glavnog dobora sutra do 16 sati. Neću preduzimati nikakve poteze bez njihovog pristanka“, naveo je on.

DSK je zatražila od stranke Albina Kurtija da preuzme građansku odgovornost i pokuša da obezbedi većinu u skupštini.

„Na redu je Samoopredeljenje da preuzme mandat i pokuša  da obezbedi većinu. Nema razloga da se tako ne postupi, jer Kosovo u ovoj situaciji ne može voditi vlada koja se ne može obratiti parlamentu za donošenje potrebnih mera“, rekao je Mustafa.

Prošle su dve nedelje od kada je predsednik Kosova Hašim Tači zatražio od Samoopredeljenja da predloži novog mandatara za sastav vlade, nakon što je prethodnoj vladi u parlamentu izglasano nepoverenje. Iako je stranka Aljbina Kurtija sopštila da će odgovoriti predsedniku, to se još nije dogodilo.

Izvor: Kosovo onlajn

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još