• Početna>
  • Vesti>

Kosovo: 33 novoobolelih, šestoro izlečenih od Covid-19

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je sinoć da je na Kosovu 33 novoobolelih od korona virusa, dok je 6 pacijenata izlečeno. Prethodno je v.d. kosovskog ministra zdravlja Arben Vitia, u konsultaciji sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem doneo je odluku o proglašenju Prištine za zonu pod karantinom, kako bi se sprečilo dalje širenje Covid-19 na Kosovu.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, od kojih je 20 slučajeva sa prebivalištem u Prištini, 3 sa prebivalištem u Prizrenu, isto toliko u Vitini, 2 sa prebivalištem u Severnoj Mitrovici, 2 sa prebivalištem u Srbici i po jedan jedan oboleli sa mestom stanovanja u Suvoj Reci, Zubinom Potoku i Zvečanu.

U protekla 24 sata, testirano je ukupno 130 uzoraka, uzetih od pacijenata hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti, praćenjem kontakata na terenu i iz karantina u Studentskom centru u Prištini, navodi se u objavi Instituta na društvenoj mreži Facebook.

U objavi se ističe da je danas izlečeno 6 pacijenata, tako da je ukupan broj izlečenih 58.

Od 8. februara, od kada se testiranje sprovodi, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje u Prištini, zaključno sa današnjim danom testirano je ukupno 3.006 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2.

Pod medicinskim nadzorom nalazi se 4.273 lica.

Sedam lica je izgubilo život u borbi sa korona virusom.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još