• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić: Vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs – Mir Vaskrsloga sa svima nama!

Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs – Mir Vaskrsloga sa svima nama!

Dan Hristovog vaskrsenja je vekovno najsnažnije nadahnuće koje nam donosi nadu i radost i koje nas neprestano inspiriše na dobra i plemenita dela.

Praznik nad praznicima i njegova poruka su središnje mesto hrišćanske vere. Uskrs je simbol pobede života nad smrću, a istinom novog rađanja u nama uvek i iznova vaskrsavaju naša vera, ljubav i nada.

Podsetimo se u predstojećim danima univerzalnih hrišćanskih vrednosti posvećenih miru, razumevanju, toleranciji i poštovanju. Pronađimo u sebi hrabrosti i snage za suočavanje sa svakodnevicom, pronađimo osećaje humanosti i solidarnosti prema ubogima i bolesnima, što nam je, čini se, potrebnije danas nego ikada.

Učinimo, dakle, sve što je u našoj moći, da nam praznična radost bude čista i potpuna, kako bi istinski svedočili Hristovom vaskrsenju.

Na kraju, želim da naglasim, Vaša Preuzvišenosti, da su multinacionalni i multikonfesionalni sklad, koji se temelje na idejama tolerancije i uvažavanja, a kome Rimokatolička crkva u Republici Srbiji daje snažan doprinos, garant bolje i sigurnije budućnosti svih naših građana.

Uz visoko uvažavanje, Vaša Preuzvišenosti, Vama lično želim radost i blagoslov u svakom Vašem delovanju, a pre svega dobro zdravlje i duhovni mir.

Izvor RKM

                                                      r                            

Comments

Pročitaj još