• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Važno je blagovremeno se javiti našim zdravstvenim službama i sprečiti da bolest uznapreduje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozvao sve građane da se na vreme jave nadležnim zdravstvenim ustanovama kako bi se sprečilo širenje infekcije virusom COVID 19.

“Sa bolom smo primili informaciju da je još jedan naš sunarodnik sa severa Kosova i Metohije podlegao koronavirusu, i ona nas učvršćuje u rešenosti da se sa dodatnom odgovornošću i upornošću borimo i pobedimo epidemiju”, stoji u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.. 

Đurić upozorava da smrt drugog Srbina na KiM od posledica infekcije koronavirusom podseća na to koliko je važno blagovremeno se javiti našim zdravstvenim službama i sprečiti da bolest uznapreduje.  

On je uputio apel građanima da se jave zdravstvenim ustanovama već sa pojavom prvih simptoma i da nikako ne čekaju da bolest uzrokuje teža stanja, koja inficiranog mogu dovesti u smrtnu opasnost. 

“Srbi na Kosovu i Metohiji su istrajnošću i hrabrošću godinama preživljavali u gotovo nemogućim uslovima, a hrabrost koju svi imamo danas se ogleda u sposobnosti da se samoizolujemo, prilagodimo svoje životne navike novonastaloj situaciji i postupamo odgovorno prema sebi i drugima”, naveo je Đurić i izrazio iskreno saučešće porodici preminulog.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još