• Početna>
  • Vesti>

Vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danasVučitrn, Mitrovicu, i Jarinje

Vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova i javne uprave, istovremeno koordinator Međuinstitucionalne grupe za upravljanje incidentima Dželjalj Svećlja posetio je danas kamp specijalnih jedinica Kosovske policije “Belvedere“ u Mitrovici, opštinu Vučitrn i Jarinje, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Prilikom posete kampu “Belvedere“ u Mitrovici, Svećlja je, u pratnji delegacije MUPJU -a, video uslove za smeštaj u ovom kampu, u slučaju da Kosovo bude suočeno sa prilivom izbeglica.

Takođe, razgovarano je i o mogućnosti smeštaja repatrijisanih osoba, koje dolaze iz dijaspore i primorani su da uđu u karantin.

Nakon ove posete, Svećlja se sastao sa gradonačelnikom Južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem, sa kojim je  razgovarao o suočavanju sa Covid-19 i mogućnostima  preduzimanja dodatnih mera unutar ove opštine.

Svećlja se danas sastao i sa zamenikom gradonačelnika opštine Vučitrn Besimom Muzaćijem, koji ga je upoznao sa situacijom u ovoj opštini, posebno u selu Smrekonica gde su registrovani inficirani korona virusom.

On je takođe posetio Kosovsku akademiju za javnu bezbednost u Vučitrnu, gde ga je primio generalni direktor ove ustanove Ismailj Smakići.

Tom  prilikom upoznat je sa situacijom i životnim uslovima u kampusu Akademije, pri čemu je istaknuto da, u slučaju potrebe za zbrinjavanje obolelih od Covid-19, Kosovska akademija za javnu bezbednost ima kapacitet za smeštaj 686 ljudi.

Na kraju posete severu Kosova, ministar je posetio prelaz Jarinje,  gde je upoznat sa radom na ovom prelazu i postupcima kontrole, koje se sprovode u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i kosovskog Nacionalnog Instituta za javno zdravlje.

Izvor RKM/saopštenje

Comments

Pročitaj još