• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Struka nam kaže da je mera karantina od 12 do 6 časova ujutru jedini način da zaustavimo zlo, poštujmo to

U cilju povećanja zdravstvene bezbednosti, danas su odlukom kriznih štabova Kosovske Mitrovice i Zvečana, pooštrene mere bezbednosti i karantina. To podrazumeva da će počev od petka, 10. aprila, zabrana kretanja u ovim opštinama biti na snazi od 12h (od podneva) do  5 sati ujutru. Pravo na kretanje imaće, kao i dosad, građani sa radnom obavezom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je građane da ove mere poštuju, jer kako je dodao „svako od nas je danas prva linija fronta u borbi protiv zla koje nas je snašlo.

„Od svakoga od nas zavisi koliko brzo ćemo izaći na kraj sa koronavirusom i koliko brzo ćemo moći da se vratimo našim normalnim životima, i što je još važnije, od -svakog od nas direktno zavisi koliko ćemo uspeti da zaštitimo naše porodice, naše komšije, naše najmilije i naš grad. Zato vas pozivam da budemo odgovorni i složni kao nikada do sada. Uvek smo do sada hrabrost pokazivali time što smo izlazili na most, izlazili na ulice, branili naš grad, branili naše KiM“ poručio je Đurić.

On je istakao da se danas  hrabrost  iskazuje ostankom kući.

„Smatram da smo preuzeli ozbiljne sveobuhvatne i prave mere da zaštitimo našu sredinu od pošasti koja muči ne samo celu našu zemlju, nego i čitav svet. Na KiM isporučene su velike količine zaštitne opreme za naše bolnice. Ovih dana zapošljavamo i 75 lekara sa Nacionalne službe za zapošljavanje i 200 medicinskih sestara. To znači da ćemo sve resurse koje imamo na raspolaganju staviti u funkciju borbe protiv ove opake bolesti. Smatram da je međutim, veoma važno da svako od nas ponese svoj deo odgovornosti i svako od nas ima odgovornost za uspeh koji treba zajednički da postignemo“ podvukao je Đurić.

Đurić je izrazio uverenje da će za nekoliko nedelja, i Kancelarija z KIM i Vlada Srbije sa svim građanima,  biti u prilici da nastavi sa svim kako je rekao „dobrim stvarima“ koje su započete na KiM, poput obnove škola, puteva, izgradnje novih privrednih kapaciteta

„ Ali da bismo to vreme dočekali u dobrom zdravlju, da bismo ga dočekali snažni, moramo sada da se povinujemo onome što nam kaže struka. Struka nam kaže da je mera karantina od 12 do 6 časova ujutru jedini način da zaustavimo zlo koje nas je snašlo. Još jednom, ostanite zdravo i dobro, živela Srbija i do pobede nad koronom“ poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još