Zdravstveno stanje Zlatana Krstića pogoršano

Posebno odeljenje osnovnog suda u Prištini odbilo je zahtev odbrane da se Zlatan Krstić pusti da se brani sa slobode, zbog lečenja. Zdravstveno stanje Krstića, koji se pred Osnovnim sudom u Prištini tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, rapidno se pogoršalo izjavio je za Kosovo Onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

“U međuvremenu njegovo zdravstveno stanje se rapidno pogoršalo. U našem jučerašnjem razgovoru rekao mi je da se ta rana koju ima proširila i da sad on nije u mogućnosti da ustane iz kreveta. Njemu je najhitnije potrebno da bude pregledan od strane ortopeda koji bi mogao da utvrdi koja je težina njegovih rana i povreda i da se adekvatno, verovatno i hirurškim putem, ta rana sanira”, rekao je Vasić.

Vasić kaže da je u ovoj situaciji zbog korona virusa veliko pitanje da li će uspeti da dobije odobrenje da Krstića pregledaju lekari.

“Krstić je izrazio želju da ga pregledaju lekari iz Kosovske Mitrovice, međutim u ovoj situaciji je to gotovo nemoguće. Ja se nadam i verujem sudiji Musi Konđeljiju, koji je i do sada puno pomogao oko njegovog lečenja, da će mu se omogućiti da mu se u pritvorsku jedinicu dovede jedan lekar iz Prištine koji bi mogao da na pravi način utvrdi o čemu se tu radi i zašto se njemu zdravstveno stanje pogoršava i kako da se postupa u njegovom daljem lečenju“, izjavio je Vasić.

Krstić je sredinom aprila prošle godine uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru. Protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krsića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

Izvor: Kosovo onlajn

Foto: Novosti

Comments

Pročitaj još