• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Pojedini političari opasni koliko i koronavirus

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić uputio je danas saopštenje javnosti u kome reaguje na poslednje izjave političara Nenada Rašića. Saopštenje prenosimo u nastavku teksta.

“U trenutku kada se naše društvo suočava sa opasnom pandemijom, kada se sve različitosti i politika stavljaju po strani i kada svi zajedno imaju jedan zajednički cilj, da se pobedi ova pošast, oni koji su u godinama unazad bili štetočine koriste ovaj trenutak i ovaj momenat da kroz svoje novo političko angažovanje nastavi svojim izjavama i aktivnostima ruši sve mostove saradnje i komunikacije. Nažalost gospodin Nenad Rašić ne zna drugačije, ne ume. On jedino zna da bude ono što jeste – štetočina bez osećaja odgovornosti za štetu koju čini.

Ovih dana smo na različite načine pokazali na konkretnim primerima da je potreba za saradnjom, komunikacijom i koordinacijom u ovom trenutku više nego potrebna. Više puta sam naglasio, javno i na sastancima koje sam imao, zahvalnost ministru zdravstva Vlade Kosova gospodinu Arbenu Vitii na profesionalnom odnosu, radu i odgovornosti koju je pokazao. Ističem to još jednom. Takođe želim da istaknem i zahvalnost svima ostalima koje su uklonili političke barijere među nama kako bi zajedno pobedili ovaj opasan virus. U tom kontekstu se posebno zavhaljujem i gospodinu Marku Đuriću koji je svakodnevno angažovan u našoj zajedničkoj borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja.

Predstavnici međunarodne zajednice, ambasadori, takođe su ovih dana javno i vrlo jasno pohvalili napore odgovornih zvaničnika na zajedničkom angažovanju u ovim teškim vremenima. Pozivam ih da isto tako osude izjave gospodina Rašića, da jasno kažu NE čoveku koji se neće zaustaviti na ovome jer je dobio priliku da kao direktor Kancelarije za zajednice umesto da radi na rešavanju problema građana, unosi nemir i razdor svojim izjavama.

Na kraju da kažem da je očigledna namera gospodina Nenada Rašića koji ničim nije zaslužio da bude na poziciji na kojoj se danas nalazi. Taj kockarski pristup u politici je dobio jasnu poruku građana koji su na poslednjim izborima glasali. I ova poslednja izjava je još jedan blef Nenada Rašića sa istim ciljem – da on dobije a narod izgubi. Političari poput njega podjednako su opasni za naše društvo kao i korona virus.”

Izvor: Saopštenje

Foto: MPZ

Comments

Pročitaj još