• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Počela sa radom COVID ambulanta u Zupču u opštini Zubin Potok

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić, u dnevnom izveštaju navodi da je u selu Zupče, u opštini Zubin Potok, danas počela sa radom ambulanta za testiranje na korona virus tamošnjih stanovnika.

U izveštaju se dalje navodi, da se istovremeno Domu zdravlja u Leposaviću danas javilo sedam lica sa respiratornim infekcijama, koja su bila u kontaktu sa obolelim osobama.
⠀⠀⠀⠀
Đurić podseća da u protekla 24 časa, u Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu, nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za virus COVID-19.
⠀⠀⠀⠀
Takođe navodi, da će Zdravstveni centar Gnjilane testirati 16 lica na prisustvo virusa COVID-19, koja su odlazila u Zdravstveni centar u Vranju.

Za potrebe KBC Kosovska Mitrovica, obezbeđeno je 300 litara medicinskog alkohola, dok je za opštinu Leposavić obezbeđeno je 100 zaštitnih maki SFP 2, 360 hirurških maski, 4.000 hirurških rukavica, 1.250 sterilnih rukavica, 55 kombinezona za jednokratnu upotrebu, 40 zaštitnih vizira, 50 zaštitnih naočara, 30 zaštitnih odela i 300 platnenih zaštitnih maski, istakao je direktor Kancelarije za KIM u svom izveštaju. 

On dodaje da Vlada Srbije radi na nabavci lekova i zaštitnih sredstava za opštinu Klina, koja je i dalje u karantinu, a kojoj je potrebno 35 tipova lekova, 500 zaštitnih maski, 500 pari rukavica i sredstva za dezinfekciju. 
⠀⠀⠀⠀
Đurić, na kraju izveštaja, podseća da volonteri širom KiM nastavljaju sa dostavom lekova, paketa hrane i sredstava za higijenu ugroženim građanima.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još