• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Čestitka Jevrejskoj zajednici u Srbiji povodom velikog praznika Pesah

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je u ime Kancelarije i svoje ime predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu, rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji veliki praznik Pesah.

“Jedan od najvećih jevrejskih praznika pokazuje nam da snagom ljubavi prema bližnjima, verom i poštovanjem različitosti zajednički doprinosimo miru i prosperitetu, kako u našoj sredini, tako i širom sveta.

Oslobađanje od ropstva, sloboda i nezavisnost, na koje podseća ovaj praznik, postali su neodvojivi deo univerzalne svetske baštine, a ujedno su i simbol i imenitelj srpskog postojanja, što trajno povezuje naša dva naroda, učvršćujući naše prijateljstvo i uzajamno poštovanje” kaže se u čestitki.

“Neka vam praznični dani budu nadahnuće da i ubuduće obogaćujete društveni i kulturni život u našoj zemlji i doprinosite napretku i prosperitetu naše zajedničke države.

Uz želju da ovaj veliki praznik donese mir, zajedništvo i blagostanje u domove Jevreja u Srbiji i širom sveta, želim Vam još jednom srećan Pesah” rekao je Đurić.

Izvor RKM/saopštenje

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još