• Početna>
  • Vesti>

Veselji boravio na Severu: Posetio Albance u Opštinama Leposavić i Zvečan

Nakon što je vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja juče posetio sever Kosova, isto je, samo dan kasnije, učinio i predsednik opozicione PDK, Kadri Veselji. Veselji je danas boravio u Leposaviću i Zvečanu, prenosi prištinska Koha.

Predsednik PDK, kako je saopšteno iz ove stranke, odlučio je da poseti Albance na Severu Kosova kako bi im izašao u susret zbog „njihove zabrinutosti nakon provokacija Srbije uvođenjem policijskog časa i karantinom i konfuzijama koju je izazvala Vlada Kosova“.

Lider PDK sastao se sa stanovnicima sela Ceranja, Bistrice i Kuštovo u opštini Leposavić, dok je nakon toga otišao, prema pisanju prištinske Kohe, u selo Boljetin koje se nalazi u opštini Zvečan.

Kako je saopšteno iz PDK, meštani ovih sela izrazili su zabrinutost „da ih je Vlada Kosova zaboravila i ostavila na milost i nemilost srpskih zvaničnika koji primaju naređenja direktno iz Beograda“.

Koha prenosi i da su Veseljiju poručili da ih „nijedan zvaničnik kosovske vlade nije posetio“, te da imaju brojne potrebe – kako za hranom tako i medicinske prirode.

Predsednik PDK poručio je stanovnicima ovih opština da će im pomoći u svemu što je neophodno i pozvao ih da „ne postanu plen neodgovornih provokacija“, prenosi Koha.

Poručio je da je kosovska vlada trebalo da bude jasnija u pogledu mera usmerenih protiv pandemije, „a ne da stvara konfuziju sa dvostranim odlukama“, te pozvao svoje kolege da posete Albance na Severu Kosova.

„Vlada Kosova nije trebalo da donosi dvostrane odluke, trebalo je da razjasni da li su odluke o merama protiv pandemije u skladu sa odlukama Republike Srbije, to bi bilo u redu, da se ne stvara konfuzija“, rekao je Veselji.

Podsetimo, za opštine Zvečan i Severna Mitrovica, odlukom kriznih štabova ovih opština, prošlog petka je uvedena mera karantina.

Izvor: Koha,Kossev

Comments

Pročitaj još