Ukupan broj zaraženih na Kosovu sada je 165

Na Kosovu su večeras registrovana 20 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus. Iz Nacionalnog Instituta za javno zdravlje Kosova navode da je danas testirano 129 osoba. Ukupan broj zaraženih na Kosovu sada je 165.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakata, od kojih petnaest sa prebivalištem u Banji kod Mališeva, dva sa prebivalištem u Mališevu, jedna osoba iz mesta Blace kod Suve Reke, jedan slučaj iz Drenice, i jedan sa prebivalištem u Prištini.

U međuvremenu, Nacionalni Institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da se jedan pacijent oporavio, a ukupan broj onih koji su oporavljeni dostigao je 24.

Od 8. februara do danas u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZK RT-PCR metodom, testirano je ukupno 2.093 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, navode iz Instituta. 

Na Kosovu su od posledica koronavirusa preminule tri osobe, 22. marta preminuo je muškarac star 82 godine, danas je preminuo 59-godišnji muškarac iz Prištine i 70-godišnja žena iz Koriše u opštini Prizren. Preminuli od koronavirusa, imali su pridružene bolesti i primljeni su na Klinici za infektivne bolesti u teškom stanju.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još