• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab opštine Zvečan: Obezbeđeno 100 zaštitnih vizira za medicinske ustanove

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, podsredstvom donatora iz Niša, obezbedio je 100 zaštitnih vizira, koji će biti podeljeni KBC Kosovska Mitovica, Zavodu za javno zdravlje Kosovska Mitrovica i Domu zdravlja Zvečan.

Opština Zvečan proglašena je teritorijom koja je pod karantinom, što znači da nijedan građanin ne može napustiti, niti ući u ovo područje, osim u slučajevima medicinske potrebe, proizvodnje, prodaje i snabdevanja osnovnim životnim namirnicama, kao i usluga i aktivnosti koje su u vezi sa upravljanjem pandemijom.

Omogućeno je slobodno kretanje rukovodstvu i osnovnom administrativnom osoblju iz sektora zdravstva, bezbednosti, administracije opštine i kriznog štaba sa potrebnim službama.

Omogućeno je slobodno kretanje za ekonomske operatere u svrhu osiguranja lanca snabdevanja osnovnim sredstvima građana i institucija.

Zabrana okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, osim u slučajevima obavljanja radnih zadataka, uz obavezno poštovanje propisanih mera – razmak između lica mora biti najmanje dva metra, obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica.

U slučaju sahrane, pogrebu mogu prisustvovati samo članovi bliske porodice pokojnika i osobe koje obavljaju sahranu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još