Opština Zvečan: Kraće radno vreme trgovina, produžetak zabrane kretanja vikendom i zastave na pola koplja

Na sino’njem yasedanju Kriznog štaba Opštine Zvečan, doneta je odluka o uvođenju striktnijih mera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, pa se tako rad maloprodajnih trgovinskih objekata, ograničava na termin od 7 do 15h radnim danima, odnosno od 7 do 13h u danima vikenda.

Zabrana kretanja tokom radnih dana ostaje do 17 do 6h, dok se subotom i nedeljom uvodi zabrana kretanja od 15h do 6 ujutru.

Na snazi ostaje zabrana okupljanja i boravak u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

“Zabranjuje se rad kladionica, kockarnica, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, fitnes klubova i svih objekata koji podrazumevaju bliski fizički kontakt” stoji u odlukama štaba.

Krizni štab Opštine Zvečan apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe, čak ni u vreme kada je kretanje dozvoljeno, a starija lica i hronični bolesnici se mole da se striktno pridržavaju svih do sada donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa, te da nipošto ne napuštaju svoje domove.

U slučaju izlaska iz svojih domova, obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica, kao i držanje rastojanja od najmanje dva metra prilikom susreta sa drugim osobama.

Preporučuje se redovno održavanje higijene i što češće pranje ruku.

Odlučeno je da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.

Krizni štab Opštine Zvečan apeluje na sve građane koji imaju bilo kakve znake i simptome koji ukazuju na virus COVID-19 ili koji su bili u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na COVID-19, da se u što kraćem roku jave nadležnim lekarima, pozivom na sledeće brojeve telefona:
Dom zdravlja Zvečan:
(028) 664-161
Zavod za javno zdravlje:
Dr Živorad Radojković 064-825-28-21,
Dr Filip Džudović 066-100-097,
Dr Desa Vuksanović 064-488-4672

Kontakt telefon Kriznog štaba Opštine Zvečan za pomoć svim starijim domaćinstvima i samačkim licima sa teritorije opštine Zvečan:
(028) 664-728.

Izvor: Radio kosovska Mitrovica

Comments