• Početna>
  • Vesti>

Kurti imenovao Rašića za direktora Kancelarije za zajednice

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti imenovao je danas Nenada Rašića za direktora Kancelarije za zajednice pri kabinetu premijera, saznaje Kosovo Onlajn.

Rašić je predsednik Progresivno demokratske stranke, a na poslednjim izborima na Kosovu učestvovao je u okviru koalicije “Sloboda” koja je osvojila 672 glasa odnosno 0,08 odsto, pa tako nema nijedno poslaničko mesto u kosovskom parlamentu. 

Sam Nenad Rašić osvojio je 441 glas. 

Kosovo Onlajn, takođe, saznaje da je Aljbin Kurti imenovao i Aleksandra Stankovića za savetnika premijera za srpsku zajednicu. Stanković je iz Raniluga iz Rašićeve Progresivno demokratske stranke.

Prethodnih godina Rašić je u kosovskoj vladi bio ministar u dva mandata i poslanik u Skupštini Kosova.

Kancelarija za zajednice je kancelarija za sve manjinske zajednice na Kosovu. 

Na izborima 6.oktobra prošle godine Srpska lista je osvojila je 6,4 odsto ili 53.861 glasova, pa tako ima svih 10 mandata srpske manjine u parlamentu Kosova.

Od srpskih predstavnika na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 6. oktobra prošle godine još je Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića osvojila 1.859 glasova, odnosno 0,2 odsto, a Pokret kosovskih Srba na čijem čelu je Aleksandar Jablanović 816 glasova, odnosno 0,09 odsto. 

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još