• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Tri nova slučaja korona virusa u srpskim sredinama na KiM

U Srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji danas su potvrđena tri nova slučaja korona virusa, pa je ukupan broj porastao na 12, saopštio je danas direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je naveo da se, u zavisnosti od kliničke slike, oboleli leče u bolnicama u Nišu, Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, kao i u kućnoj izolaciji.

U Srpskim sredinama do sada je preminula jedna osoba, napisao je Đurić je na svom Instagram pofilu.

On je dodao da je u albanskim sredinama zabeležen još jedan slučaj korona virusa, čime je ukupan broj porastao na 125 obolelih. Preminula je jedna osoba, a izlečeno je 10.

Đuirić je napisao da je tim eksperata instituta “Batut” stigao na KiM kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama.

Prema njegovim rečima, nabavljeno je novo ambulantno vozilo za Zdravstveni centar Gnjilane.

“Volonteri su i danas obilazili ugrožene građane i nosili im pakete sa hranom i higijenskim sredstvima. U svim opštinama sa srpskom većinom sprovodi se redovna dezinfekcija javnih površina i ustanova”, napisao je Đurić.

Istakao je da je Ministarstvo za zajednice i povratak privremenih institucija samouprave u Prištini, na čijem je čelu ministar Dalibor Jevtić, obezbedilo 900 prehrambenih i 300 higijenskih paketa za ugrožene srpske porodice.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još