Đurić i Klimov o situaciji na Kosovu i borbi sa koronavirusom

Potpredsednik SNS Marko Đurić i zamenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Andrej Klimov, razgovarali su danas video-linkom o saradnji Srbije i Rusije u borbi sa virusom korona, i političkim i ekonomskim posledicama pandemije po međunarodne odnose.

Đurić je izrazio uverenje da će pandemija virusa korona biti još jedna potvrda bratskih odnosa i solidarnosti srpskog i ruskog naroda.

Kako se navodi u saopštenju SNS, Đurić i Klimov su konstatovali da će odnos prijateljstva i poverenja između predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, i u trenucima teških izazova za građane dve države, biti pouzdan osnov za učvršćivanje srpsko-ruskog prijateljstva i saradnje.

Dodaje se da će SNS i Jedinstvena Rusija nastaviti da i narednih dana i nedelja održavaju otvorene kanale za redovnu razmenu iskustava i informacija o borbi protiv virusa.

Đurić i Klimov su razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima srpskog naroda u pokrajini u svetlu epidemiološke situacije, ali i najavljenog uvođenja “reciprociteta” Prištine prema Beogradu.

Đurić, koji je i direktor Kancelarije za KiM, izrazio je zahvalnost Rusiji zbog podrške koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, kada je reč o Kosovu i Metohiji i borbi za poštovanje međunarodnog prava.

Izvor: TV Most / Tanjug

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments