• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Situacija je ozbiljna, zato ostanite kod kuće jer tako pobeđujemo

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić pozvao je danas građane da, i u situaciji kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, pokažu odgovornost kao što su to činili uvek kada je bilo teško.

Rakić je rekao da situacija sa koronavirusom zahteva maksimalnu odgovornost svih u danima koji su pred nama, posebno u naredne dve nedelje.

“Biću iskren, kao i uvek, očekujemo veliko povećanje broja zaraženih u našem gradu. Situacija je više nego ozbiljna, rekao bih čak i dramatična. Zbog situacije u kojoj se nalazimo potrebno je da svako od nas da svoj doprinos u zaštiti naših najmilijih. Zato apelujem na sve vas, u narednim danima ostanite kod kuće i bez preke potrebe ne izlazite iz svojih domova“, rekao je Rakić.

On je poručio da šetnju sa decom, druženje sa prijateljima, kumovima, građani ostave za neka bolja vremena.

“Znam koliko smo hrabri, ali ovu borbu dobijaju mudri i strpljivi. Naša država izdvaja ogroman novac kako niko ne bi bio na gubitku, ali od nas traži samo jedno, da ostanemo kod kuće i slušamo savete naših stručnjaka”, rekao je Rakić.

On je izrazio uveravanje da će srpski narod i ovu nedaću pobediti, uz naglasak da ta pobeda u ovoj borbi zahteva odgovornost svakog pojedinca.

„U suprotnom, posledice će biti katastrofalne. Zato vas još jednom molim, ostanite kod kuće”, zaključio je Rakić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još