• Početna>
  • Vesti>

Apel građanima Zvečana da poštuju zabranu kretanja; Volonteri aktivni na terenu

Na 17. po redu održanoj sednici Kriznog štaba Opštine Zvečan, u punom sastavu, kojom je predsedavao Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević – Predsednik Kriznog štaba, zaključeno je:

1.Zbog novonastale situacije, apel građanima sa teritorije opštine Zvečan, svi građani, bez obzira na godine starosti, dužni su da ostanu u svojim domovima i da ne izlaze napolje.

2.Apel i naredba starima iznad 65 godina da se ne kreću gradskim ulicama i zabrana izlaska iz stanova, kuća i svojih dvorišta.

3.Izbegavati okupljanja i druženja u zatvorenim prostorijama, obavezno držanje socijalne distance.

4.Zabrana kretanja za sve građane važi od 17.00 časova do 5.00 časova ujutru. Izuzetak su dani vikenda kada zabrana kretanja počinje od 15.00 časova. Napuštanje domova za vreme trajanja zabrane kretanja moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

5.Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

6.Samačkim licima starijim od 65 godina na teritoriji opštine Zvečan volonteri su podelili prehrambene pakete i pakete sa higijenom. Volonteri će i danas biti na terenu i nastaviti akciju pomoći građanima.

7.JKSP Zvečan i Vatrogasna jedinica svakodnevno dezinfikuju ulice, objekte i lokale na teritoriji opštine Zvečan. Dezinfekcija će biti nastavljena i danas.

8.Svi građani na teritoriji opštine Zvečan, koji imaju znake i simptome infekcije gornjih disajnih puteva (kijanje, kašalj, otežano disanje, povišena telesna temperatura, i sl.) mogu pozvati Dom zdravlja Zvečan na telefon (028) 664-161, i stupiti u kontakt sa izabranim ili ordinirajućim lekarom, radi dogovora o lekarskom pregledu.

9.Kontakt telefon Kriznog štaba Opštine Zvečan: (028) 664-728.

Comments

Pročitaj još