Apel građanima: Javite se epidemiolozima ako ste bili u kontaktu sa zaraženima

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić apelovao je večeras još jednom na sve građane  Kosovske Mitrovice i svih mesta na severu Kosova i Metohije, koji su bili u kontaktu sa licima kojima je potvrđeno da su zaraženi koronavirusom, da se hitno i neodložno jave epidemiolozima, radi evidencije svih kontakata i praćenja stanja.
“Situacija je krajnje ozbiljna i zabrinjavajuća, budući da smo manja sredina veoma gusto naseljena i da se mnogo kontakata ostvaruje na dnevnom nivou, pa je u tom smislu moguće i brzo širenje virusa. Kako bismo preventivno delovali , suzbili i iskorenili virus, potrebno je da svi budemo na istom zadatku, odgovorni i posvećeni” rekao je Spirić.
Evidencija svih lica koja su na bilo koji način bila u kontaktu sa obolelima potrebna je kako bi se precizno definisali dalji koraci svih angažovanih i usmerenih ka rešavanju ovog problema i suzbijanja epidemije, navodi Krizni štab Kosovska Mitrovica.
“Poštovani građani, kao i mnogo puta do sada, računamo na vašu odgovornost, savesnost i ozbiljnost. Ostanite u svojim domovima i u dozvoljeno vreme kretanja, ukoliko nije neophodno da izlazite” upozoravaju iz Kriznog štaba.

Ukoliko osetite bilo kakve simptome, ili ste bili u kontaktu sa licima pozitivnim na korona virus, i imate bilo koje simptome, čak i najblaže,  pozovite sledeće brojeve telefona: Dr Živorad Radojković – 064-825-28-21, Dr Filip Džudović – 066-100-097, Dr Desa Vuksanović – 064-488-4672.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments