• Početna>
  • Vesti>

Za 24 sata tri osobe preminule od koronavirusa, zaražene još 44 osobe, ukupno 785

Od koronavirusa u Srbiji je preminulo 16 osoba, saopšteno je na konferenciji za medije. Ukupno je zaraženo 785 ljudi.

Za 24 sata preminule su još tri osobe.

Epidemiolog Predrag Kon ukazuje da je u poslednja dva dana opao broj pozitivnih. To ne može da bude loše, ali ne smemo se zavaravati, ovo je možda samo jedan kratah predah, dodaje Kon. 

Epidemiolog Kon navodi da je procnat smrtnosti u Srbiji od koronavirusa 2,04 odsto. Među zaraženima je najviše onih koji su radno-aktivni.

Poslednje žrtve koronavirusa su žena iz Temerina koja je preminula u Kliničkom centru Vojvodine, i episkop valjevski Milutin (71) koji je preminuo noćas u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu.

Među zaraženima koronavirusom je i devet vojnika. Prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina, svi su oni dobro i uspešno se oporavljaju. U samoizolaciji su 642 vojnika.

Protekli vikend bio je jedan od najtežih do sad, pošto je u Srbiji za 48 časova registrovano više od 200 novozaraženih koronavirusom, a kako je rekao epidemiolog Predrag Kon, teške nedelje nas tek očekuju.

Posebno teška situacija je na Institutu za pulmologiju u Beogradu, gde se leče zaraženi koronavirusom, a među onima koji su na intenzivnoj nezi ima i mladih.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još