• Početna>
  • Vesti>

Opštinski štab obezbeđuje dodatne kapacitete za lakše obolele od Covid-19 u Kosovskoj Mitrovici

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica, na sednici održanoj danas, doneo je mere u cilju zaštite zdravlja stanovnika opštine Kosovska Mitrovica.

Ukoliko prilike budu nalagale, to jest ne bude bilo dovoljno smeštajnih kapaciteta predviđenih za prijem obolelih od virusa KOVID 19 u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica, u saradnji sa Studentskim centrom u Kosovskoj Mitrovici i nakon izvršenih pregleda nadležnih ispred Zavoda za javno zdravlje, obezbeđen je dodatni smeštaj .

Karantin sa ukupno 80 ležajeva za obolele sa lakšim simptomima u studenskom domu br.2, zatim u studenskom domu br. 5 sa 100 ležaja i studentski dom br. 6 sa 160 ležaja.

Osim toga utvrđeno je da se zabranjuje kretanje građana u periodu od 17.00 do 05.00 časova, osim subote i nedelje kada je zabranjeno kretanje u periodu od 15.00 do 05.00 časova;Zabranjuju se okupljanja i boravak na javnim površinama (igralištima i parkovima) na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica;Apeluje se na građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova, a da prilikom izlaska obavezno nose zaštitne maske i rukavice, održavaju ličnu higijenu uz što češće pranje ruku, drže rastojanje od 1-2 metra prilikom susreta sa drugim osobama na ulicama.

Apeluje se na sve sugrađane koji su bili u inostranstvu ili su bili u kontaktu za osobama kod kojih je potvrđeno postojanje virusa KOVID 19, da se strogo pridržavaju mere kućne samoizolacije u cilju sprečavanja širenja zaraze i zaštite svog i zdravlja svojih najbližih.

Timovi volontera radiće i tokom naredne nedelje i vršiće distribuciju paketa pomoći penzionerima i najugroženijim porodicama sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još