Krizni štab Zvečan: Kretanje zabranjeno od 17 do 5h

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, održao je sastanak sa službenicima Crvenog krsta i volonterima, i zahvalio na podršci za pomoć koju pružaju. Narednih dana nastavlja se akcija obilaska strajih sugrađana od 65 godina navodi se u saopštenju i apeluje na građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i stanova.

Zabranjuje se svim građanima, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 17.00 do 05.00 časova, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu, a ograničava se rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Zvečan na period od 07.00 do 16.30 časova.

Opština Zvečan apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i ne izlaze na ulice bez preke potrebe, čak ni u vreme kada je kretanje dozvoljeno, a starija lica i hronični bolesnici se mole da se striktno pridržavaju svih do sada donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa, te da ne napuštaju svoje domove, da pokažu odgovornost i prema sebi i prema drugima, jer jedino tako mogu da se sačuvaju životi.

Redovno se vrši dezinfekcija ulica i zgrada na teritoriji opštine Zvečan.

Preporučuje se da deca bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova i da redovno prate nastavu.

Zabranjuju se okupljanja u parkovima i na sportskim terenima.

Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama je za sada zadovoljavajuća, stoji u saopštenju. Ovo je 13.sednica Kriznog štaba kojom je predsedavao Ivan Todosijević, predsednik Privremenog organa.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još