Kompanije donirale novac za nabavku respiratora

Na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža kompanije “Kappa Star”, “Nelt”, “MK group”, “Moji brendovi”, “Alko grupa” i “Milšped” obezbedile su novac za nabavku po deset respiratora, dok je “Eliksir Prahovo” samo u ovoj akciji donirala 30 miliona dinara.

Matijević grupa donirala je 100.000 evra za kupovinu neophodne medicinske opreme. Spisak privrednika koji se uključuju u akciju nabavke respiratora i potrebne opreme za zdravstvo sve je duži, jer prijave stižu iz sata u sat.

“PKS poziva i druge članice da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju nabavke respiratora i druge medicinske opreme i sada kada je najpotrebnije pokažu solidarnost prema zajednici u kojoj posluju, kako bi se svi zajedno lakše izborili sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa. Svaki respirator više u našim bolnicama veliki je doprinos da sačuvamo što više života obolelih građana“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Kupovina respiratora i medicinske opreme za bolnice, kaže, velika je pomoć i ogromna podrška i lekarima i medicinskim sestrama koji se maksimalnom požrtvovanošću bore za svoje pacijente.

Predsednik PKS je izrazio veliku zahvalnost i svim kompanijama koje su učestvovale u akciji Privredne komore Srbije i Grada Beograda za obezbeđivanje paketa za penzionere , kao i svim privrednicima koji su uplaćivali novac preko računa za druge potrebe i pozvao privredu da i na ovaj način nastavi da iskazuje svoju solidarnost na delu.

Izvor: Privredna komora Srbije

Comments