• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Rezultati analize preostala tri uzorka – negativni

Rezultati analiza preostala tri uzorka, koji su na Torlak poslati iz Kosovske Mitrovice,  negativni su, tako da na području ovog grada  nema zaraženih koronavirusom, potvrdio je danas specijalista epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Kosovska Mitrovica dr Aleksandar Antonijević.

Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici do sada je na testiranje poslao ukupno 11 uzoraka sa sumnjom na Kovid – 19, i svi su bili negativni.

U Kosovskoj Mitrovici, na konferenciji za medije obratili su se epidemiolog mitrovačkog Zdravstvenog centra Dr.Aleksandar Antonijević i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Imam dobru vest, stigli su uzorci i svi su negativni. Situacija je pod kontrolom.Trudimo se da tako i ostane, nemamo pacijenata sa težom kliničkom slikom, nemamo hospitalizovanih pacijenata, situacija je mirna i možemo da zaključimo da su se sve mere koje smo preduzeli do sada pokazale kao dobre”, rekao je epidemiolog dr.Antonijević.

Dodao je da su svi angažovani na čelu sa kriznim štabom koji radi veliki deo posla i to je mnogo važno za čitav grad i sever Kosova i Metohije.Ujedno je apelovao na građane da ne podležu dezinformacijama i pričama koje unose paniku ,već da isključivo svako za sebe bude odgovoran i na taj način doprinese suzbijanju širenja epidemije.

“Pravila nisu teška i što se više budemo pridržavali lakše ćemo ovo prebroditi.Danas nemamo nikog sa sumnjivom kliničkom slikom , nikome nije uzet uzorak, svih 11 koji su testirani do sada su negativni, to je dovoljan pokazatelj da nam je odlična ewpidemiološka situacija na severu Kosova trenutno”, zakljućio je Dr.Antonijević.

“Krizni štab preduzima sve preventivne mere i mi svi zajedno danas na primer radimo na dezinfekciji stambenih objekata.Ukupno imamo 147 stambenih zgrada.Počeli smo dezinfekciju prodavnica, apoteka i škola. Prvi krug deyinfekcije se očekuje da bude završen za dva dana”, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spiriž koji je na čelu Kriznog štaba.

Drugi veoma vađan zadatak je pomoć penzionerima oko isplata panzija i tu smo pronašli način da se našim najsatrijim sugrađanima pomogne i kod podizanja gotovine ali i kod nabavke namirnica , što već rade nađi volonteri,dodao je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još