U opštini Parteš 80 osoba u samoizolaciji

Predsednik Opštine Parteš Dragan Petković izjavio je za RTV “Puls” da svakodnevno održava sastanke sa kriznim štabom o trenutnoj situaciji u opštini i procesu mobilizacije za zaštitu i lakše suočavanje sa korona virusom kao i preduzimanju preventivnih mera za sprečavanje istog.

Kao i sve opštine na Kosovu tako i opština Parteš-Pasjane,  zbog nastale situacije sprovodi mere u cilju zdravlja i sprečavanja pojave širenja virusa COVID-19. Komisija za Krizne situacije  nastavlja sa dezinfekcijom ulica i javnih institucija na celoj teritoriji opštine u cilju prevencije i sprečavanja nastanka novog  virusa.

Petković ističe da za sada prehrambenih namernica u maloprodajnim objektima ima dovoljno, i da se svakodnevno prati snadbevenost istih.

Nakon što su otkrivena dva slučaja zaraženih korona virusom, sela Žegra i Vrapčić u opštini Gnjilane su trenutno karantinu, a graniče se sa opštinom Parteš-Pasjane. Petković kaže da panike nema ali apeluje na sve građane, pre svega na starija lica i hronične bolesnike da se striktno pridržavaju donetih mera, upustava i preporuka nadležnih organa i da ne napuštaju svoje domove, a sve u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svih.

Oni koji nisu u mogućnosti da nabave osnovne životne namernice kao i lekove, mogu pozvati svakog dana u periodu od 08:00 do 16:00 časova, na sledeće brojeve telefona: 049-749-432 i 049-971-216

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još