• Početna>
  • Vesti>

Simić sa rukovodiocima ispekcijskih službi: Namirnica ima, apoteke snabdevene, građani poštuju preporuke

Na području Kosovskomitrovačkog upravnog okruga, sve važne zdravstvene i državne institucije odgovorno i uspešno funkcionišu, saopšteno je nakon sastanka načelnika ovog okruga Slavka Simića sa rukovodiocima inspekcijskih službi, aktivnih na ovom području.

“Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama je dobra i nema potrebe za stvaranjem zaliha, navedeno je u saopštenju Okruga.

“Radno vreme prodavnica prilagođeno je novonastaloj situaciji i usklađeno je sa odlukom Vlade Republike Srbije. Takođe, nisu primećene ozbiljnije zloupotrebe u smislu podizanja cena u veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima. Apoteke su solidno snabdevene, ali se zbog novonastale situacije pozivaju građani da racionalno kupuju lekove, zaštitnu opremu kao i dezinfekciona sredstva, i da ne stvaraju nepotrebne zalihe” apeluje se na građane.

Simić je tom prilikom istakao da će se državni organi Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i organi lokalnih samouprava i ubuduće upravljati prema uputstvima Vlade Srbije i da isto to očekuju i od stanovništva.

“U ovom trenutku neophodno je odgovorno i savesno ponašanje svakog pojedinca, kako bismo se svi zajedno u što kraćem roku izborili sa pandemijom” rekao je Simić .

On takođe apeluje na stanovništvo da ostane u svojim domovima, strogo prate, ispunjavaju i poštuju uputstva nadležnih zdravstvenih službi i državnog vrha Srbije, kao i upustva kriznih štabova za vandredne situacije u svojim opštinama.

Na sastanku je ocenjeno da veći procenat stanovništva poštuje preporuke i da se po tom pitanju ozbiljno i odgovorno pristupilo.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još