• Početna>
  • Vesti>

Nove odluke Vlade Srbije – Zabranjeno kretanje od 17 do 5 sati

Na snagu su stupile najnovije odluke Vlade u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa u Srbiji.

Zabrana kretanja za sve građane važi od 17 časova do pet časova ujutru.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru radi kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Građani će tokom trajanja zabrane kretanja, shodno odluci Vlade, moći da svoje kućne ljubimce izvedu u šetnju od 20 do 21 čas.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Prodavnice imaju novo radno vreme, od sedam ujutru do 15 časova. Pojedine apoteke i manje trgovine završavaju svoj radni dan u 16 časova.

Zbog epidemije koronavirusa u Srbiji, zabranjen je rad svih kafića, restorana, tržnih centara (osim prehrambenih prodavnica i apoteka u okviru njih), a dozvoljen je rad i svima koji se bave dostavom hrane.

Vlada je na današnjoj sednici odredila i maksimalnu cenu zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Zbog uvođenja zabrane kretanja od 17 časova, javnost će od danas sve nove informacije o koronavirusu dobijati na redovnim konferencijama u 15 časova svakog dana.

Vlada je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još