• Početna>
  • Vesti>

Mustafa: Sad vidim kolika greška je bila koalicija s Kurtijem

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da, u situaciji borbe protiv širenja koronavirusa i kako se ponaša vlada premijera Kurtija, vidi kolika je bila greška i njegova i stranke kad su pristali na koaliciju sa Pokretom Samoopredeljenje.

Umesto fokusiranja na probleme, prema njegovim rečima, Kurti i ljudi iz njegovog okruženja bave se pitanjem “ko je važniji, on (Kurti) ili kosovski predsednik” (Hašim Tači).

Mustafa je u obraćanju građanima na svom Fejsbuk profilu napisao da su neki čak pokušali da predlog za uvođenje vanrednog stanja zbog koronavirusa proglase pučem.

“Prema ovoj logici, državni udar se dogodio u Bugarskoj, u Severnoj Makedoniji, u Srbiji. Da li bi premijer Albanije trebalo da bude smenjen zbog mera koje je preduzeo prema građanima… Nemačka kancelarka bi takođe treba da odgovara zato što je rekla da strahuje da bi 60 do 70 odsto građana te zemlje moglo da bude zahvaćeno pandemijom”, napisao je Mustafa, koji je podržao predlog Hašima Tačija o uvođenju vanrednog stanja.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još