• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab KM: Rad prodavnica do 16.30, maske i rukavice obavezne za sve koji su na ulici

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica, saopštio je da je doneo nove mere koje će se primenjivati od 22.03.2020. godine, a u cilju zaštite zdravlja i sprečavanja pojave i širenja virusa KOVID 19.

U saopštenju se navodi da je neophodno odžavanje lične higijene, što češće pranje ruku, obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica prilikom izlaska iz kuća, održavanja rastojanja od 1-2 metra prilikom susreta sa drugim osobama, izlazak iz domova samo u slučaju preke potrebe.

ZABRANA OKUPLJANJA VIŠE OD PET OSOBA I NA OTVORENOM I U ZATVORENOM PROSTORU

U cilju smanjenja frekvencije kretanja ljudi, usvojen je predlog vlasnika maloprodajnih objekata na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica, da radno vreme prodavnica bude od 06.00 do 16.30 časova, a dogovorene su i nove mere kojih trebaju da se pridržavaju zaposleni u maloprodajnim objektima, i to: jedan od zaposlenih je dužan da stoji na ulazu u prodavnicu i sprejom za dezinfekciju prska ruke svakom kupcu pri ulasku u prodavnicu; istovremeno u prodavnici ne sme biti više od 3 kupca; svi kupci koji čekaju u redu za ulazak u prodavnicu, moraju biti udaljeni na propisnom rastojanju od 1 – 2 metra“.

JP „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve “ i JP „Direkcija za stambeni i poslovni prostor “, formirali su timove u koje su uključeni zaposleni, a koji će u cilju pomoći i podrške zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje, učestvovati u akciji dezinfekcije ulaza svih stambenih zgrada na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica. Za realizaciju ove akcije Opštisnki štab za vanredne situacije, obezbedio je potreban broj pumpi i dezinfekcionih sredstava.

Pozivaju se svi stariji građani koji nemaju rodbine ili nisu u mogućnosti da na drugi način nabave osnovne životne namirnice, da mogu svakoga dana u periodu od 08.00 do 18.00 časova podnesu zahtev za pružanje pomoći oko dostave životnih namirnica, pozivom na sledeće brojeve telefona:

  • 028 / 421 – 140 i 028 / 421 – 141
  • 064 / 852 – 37 – 15 za Viber poziv za gluva i nagluva lica

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još