• Početna>
  • Vesti>

Spirić za Radio K.Mitrovica: Izolacija je jedini spas u ovom momentu

Solidarnost, samoizolacija, odgovornost i samodispciplina trebalo bi da budu još vidljiviji u Kosovskoj Mitrovici, rekao je u intervjuu za Radio Kosovska Mitrovica predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Ističe da je za sada situacija zadovoljavajuća, ali da je potrebno da svi budu maksimalno društveno odgovorni i prdiržavaju se svih uputstava za zaštitu.

“Krizni štab čini sve i biće dostupan 24 časa u interesu svakog pojedinca u gradu Građani treba da znaju da smo sa volonterima koji su angažovani spremni da im pomognemo, jer su to mladi ljudi spremni da iskažu humanost i pruže pomoć i podršku starim i nemoćnim licima”.

Istakao je da su u stalnoj saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i JKSP “Standard” kao i ostalima koji su ovlašćeni radi se na dezinfekciji i deratizaciji javnih površina, ulica , banaka, prehrambenih prodavnica. U saradnji sa JP “Direkcija za stambeni i poslovni prostor” planira se i dezinfekcija svih ulaza u Kosovskoj Mitrovici.

“Ne smemo da ni na koji način budemo uplašeni, već istrajni i borbeni, jer znamo da ćemo da pobedimo samo ako budemo disciplinovani, da se držimo uputstava nadležnih , slušamo savete lekara . Moramo pre svega i njih da štitimo, da im damo punu podršku, i medicinskom osoblju koje nesebično čini sve u ovoj borbi” rekao je Spirić.

U saradnji sa Udruženjem privrednika čine sve da objekti budu snabdeveni i obaveštava građane da nema potrebe da prave zalihe, ali da u trgovinama moraju biti disciplinovani i drže odstojanje od dva metra.

Još jednom je apelovao da se građani ne okupljaju i da je kućna izolacija neophodna i najopotrebnija u ovoj nevolji.

Opština Kosovska Mitrovica je maksimalno angažovana u pomoći starlim licima, za koje ima evidenciju i kojima se pruža i psihološka podrška, rekao je predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još