• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Prvi smrtni slučaj zbog koronavirusa u Srbiji

U Srbiji je zabeležen prvi smrtni slučaj od korona virusa, a reč je o pacijentu iz Kikinde, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije.

“Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv korona virusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde”, rekla je Branbić.

Sutra stiže velika pošiljka pomoći iz Kine
Naš najveći avion erbas A330 odleteo je za Kinu i sutra se očekuje da se vrati sa velikom pošiljkom pomoći za Srbiju, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Istakla je da je to organizovano zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se taj avion trenutno nalazi nadomak Šangaja.

Od sutra prekid javnog prevoza, od nedelje kafici
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da se od sutra u 20 sati ukida javni prevoz u Srbiji do daljnjeg.

Od nedelje u 20.00 se zatvaraju restorani, kafići i tržni centri.

Na respiratorima osam ljudi u teškom stanju
Premijeka Ana Brnabić izjavila je da je od 135 registrovanih slučajeva obolelih od korone u Srbiji, 64 u izolaciji, a osam na respiratorima.

“Nažalost, imamo jednog preminulog. Naši lekarski timovi bore se za živote još osam građana”, rekla je Brnabić.


Lončar: Morali smo da pređemo u drugu fazu

Zbog neodgovornosti građana morali smo da pređemo u “drugu fazu” borbe sa koronavirusom, zbog čega smo ispraznili bolnicu “Dragiša Mišović” u Beogradu i u nju smestili pozitivne pacijente.

“Kada se ona popuni, idemo u sledeću fazu, a to je Zemunska bolnica, koja će uskoro biti ispražnjena. Slično se dešava u Novom Sadu sa Klinikom za plućne bolesti. U Niš je ORL klinika već premeštena u novu zgradu i to će biti sledeće mesto gde će biti primljeni pacijenti sa korona virusom”, naveo je Lončar.

Upozorio je još jednom da smo do tih faza došli zbog neodgovornosti.

“Prema tome, nedogovornost može preskupo da nas košta, razimislite o tome”, poručio je Lončar.

Izvor: Tanjug, RTS

Foto Tanjug

Comments

Pročitaj još