Opština Gračanica donirala respirator KBC-u Priština

Zahvaljujući Opštini Gračanica odeljenje intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici, dobilo je izuzetno vredan medicinski uređaj. Reč je o savremenom respiratoru namenjen prevashodno najtežim pacijentima.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da će opština Gračanica nastaviti u još većem obimu da brine za stanovništvo i da će se pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

„Uspeli smo kao opština Gračanica da obezbedimo respirator za bolnicu koji je veoma bitan. Postoji još dosta stvari na kojima ćemo raditi ubuduće. Veoma je važno svakodnevno unapređivati komunikaciju kako bi razmenjivali informacije. Krizni štab veoma marljivo radi i bavi se svim potrebama stanovnika na teritoriji opštine Gračanica. Želeo bi da istaknem da su naši volonteri stalno na terenu kako bi pomogli starijim osobama i kako bi im pružili neophodna uputstva pre svega da ne izlaze iz svojih kuća i stanova. U saradnji sa odeljenjem zdravstva aktivno se radi na dezinfekciji svih javnih ustanova, Domova zdravlja i naravno bolnice“, rekao je Popović za RTV Gračanica.

Pomoć je stigla kao plod dobre saradnje Opštine Gračanica i KBC Priština-Gračanica.

„Ovaj savremeni respirator može biti potencijalno veoma važan u lečenju teških bolesnika u okviru naše ustanove. Ovo je samo jedna u nizu dobrih akcija koje smo imali sa opštinom Gračanica. Mi smo veoma zadovoljni kada društveno odgovorne institucije i društveno odgovorne kompanije posebno u ovakvoj situaciji koja je neminovno pred vratima pokazuju u svakom trenutku veliku želju volju kada je u pitanju zbrinjavanje našeg stanovništva u zdravstvenom smislu“, kazao je prof. dr Bratislav Lazić, direktor KBC-Priština-Gračanica.

Lazić je još i dodao da je epidemiološka situacija u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu stabilna i da se zdravstvene institucije na ovom području striktno pridržavaju mera predostrožnosti koje je donelo Ministarstvo zravlja Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

Foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još