Nove odluke kriznog štaba Opštine Zvečan

Održana je peta sednica Kriznog Štaba Opštine Zvečan, povodom trenutne situacije, a krizni štab je danas zasedao u punom sastavu.Presedavao je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, predsednik Kriznog Štaba.


Objavljeni su brojevi telefona Kriznog štaba Opštine Zvečan i Doma zdravlja, koje građani mogu pozvati: 028/664-728, 028/664-161
Građanima se preporušuje da poštuju preporuku Vlade Republike Srbije, da lica starija od 65 godina ne izlaze iz svojih domova, kao i preporuku da niko od građana ne napušta svoje domove u vremenskom periodu od 20h do 5h ujutru.
Zaključeno je da je snabdevenost osnovnim životnim namirnicama za sada zadovoljavajuća. Izdata je naredba svim prodavnicama da u skladu sa zabranom kretanja, prilagode svoje radno vreme od 06:00 do 19:30 časova.

Trenutno se na teritoriji opštine Zvečan nalaze dva lica koja su stigla iz Francuske, i poštuju pravila samoizolacije. Volonteri su krenuli u obilazak svih lica starijih od 65 godina. Medicinska ekipa Rajske Banje u saradnji sa Domom zdravlja Zvečan, obišla je sva starija domaćinstva planinskih sela na teritoriji Mesne zajednice Banjska. I danas će se nastaviti sa aktivnim obilascima lica starijih od 65 godina.
Opština Zvečan ima 1850 lica preko 65 godina, 26 samačkih lica preko 65 godina. Za sada je angažovano oko 40 volontera i 6 geronto domaćica.Nema slučajeva zaraženih virusom COVID-19.Komunalna služba je pojačala svoje aktivnosti, sve ulice su oprane, a dezinfekcija će se vršiti na svaka dva dana.

Izvršena je dezinfekcija svih javnih ustanova na teritoriji Opštine Zvečan.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još