• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj podržao inicijativu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi

Opoziciona Alijansa za budućnost Kosova podržala je inicijativu Demokratskog saveza Kosova o pokretanju inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi Aljbina Kurtija, sa kojim je DSK u vladajućoj koaliciji.

To je izjavio lider Alijanse za budućnost Kosova – Ramuš Haradinaj, nakon današnjeg sastanka sa predsednikom DSK Isom Mustafa.

Haradinaj je rekao da će se zvaničan zahtev o izglasavanju nepoverenja vladi dostaviti narednih dana.

“(Zbog korone virusa) Ovo nije laka situacija i zbog toga ne može da ostane kakva jeste. Dobro je da se odmah preduzmu koraci – predlog za izglasavanje nepoverenja i formiranje jedne nove vlade u parlamentu, kako bismo radili na prevazilaženju ne samo ovog stanja, već i na svim ostalim izazovima sa kojima će se zemlja suočiti”, kazao je Haradinaj.

On je dodao, da na ovom sastanku nisu odlučeni dalji koraci, odnosno da li će biti tehničke vlade ili novih izbora.

DSK je odlučio u sredu da pokrene inicijativu za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi, formiranoj 3. februara, a zbog, kako su rekli, nedostatka saradnje sa Kurtijem.

DSK je takvu odluku doneo na dan kada je Kurti smenio kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Agima Veljiua iz DSK-a, a zbog toga što je javno podržao predlog o uvođenju vanrednog stanja zbog korona virusa, čemu se Kurti za sad protivi.

Izvor: Radio Slobodna Evropa


Comments

Pročitaj još