• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Odbijamo nameru Prištine da razmesti nekakve vojne snage na severu KiM

Nakon odluke kosovskog predsednika Hašima Tačija da Skupštini Kosova predloži odluku o proglašenju vanrednog stanja, što bi, prema njegovim rečima podrazumevalorazmeštanje pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova na teritoriji celog KiM, oglasila se Srpska lista. U saopštenju se navodi da i pored razumevanja za novonastalu situacije oko pandemije koronavirusa, Srpska lista “najoštrije i najodlučnije odbija skrivenu nameru Prištine da razmesti nekakve vojne snage na severu Kosova i Metohije, pod izgovorom zaštite građana, a u cilju tihe okupacije srpskih opština.”

U saopštenju se dalje navodi:

“Kao legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda pozivamo komandu Kfora da najhitnije spreči i javno odbaci mogućnost razmeštanja tzv. vojnih formacija Prištine na severu Kosova i Metohije, te postupi u skladu sa dogovorom kojim se garantuje da se ove formacije ne mogu razmeštati u četiri severne opštine.

Ovaj perfidni pokušaj ugrožavanja mira se ni na koji način ne sme tolerisati, i neće naići na odobravanje ni nas kao političkih predstavnika, ali ni celokupnog srpskog naroda koji bi ovakav čin smatrao neprijateljskim.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da najoštrije odbaci ove najave, a našu državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića da u komunikaciji sa NATO i međunarodnim partnerima reaguje povodom ove Tačijeve najave koja je izazvala ogromnu zabrinutost naših građana, koji su ionako pod tenzijom zbog pandemije koronavirusa.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još