Premijera dečje predstave „Igra“ u Gračanici

Glumci AP „Janićije Popović“ Doma kulture “Gračanica” večeras će, sa početkom u 19:30,  izvesti premijeru predstave “Igra” za svoje vršnjake koji ne mogu da idu u Pozorište zbog epidemije virusa, a koju će pratiti preko Fejsbuk stranice Doma kulture.

Predstava „Igra“ rađena je po motivima istoimenog teksta Aleksandra Davideskua, u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

„I ova predstava kao i mnoge druge ima u osnovi borbu između dobra i zla. Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je u svetu životinja mačaka, miševa, pasa, ptica? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među životinjama ima i onih dobrih i onih zlih. Želja autora i aktera predstave je da se u vremenu njenog trajanja publika zabavi i uživa u svemu onome što jedan pozorišni čin može da pruži“, reči su reditelja Boška Boškova.

 Uloge: Maca Cica – Teodora Popović, Mišić Miško – Helena Popović, Mačak Šicko – Aleksa Simić,  Mačak Micko – Nemanja Đekić, Vrana – Simonida Rakočević, Čopor pasa – Jovana Nedeljković, Anđela Dimitrijević, Aleksa Simić, Tanja Đorđević, Jovana Đorđević.

U skladu sa preporukama nadležnih institucija svi programi Doma kulture “Gračanica” će biti realizovani bez prisustva publike. Sve kulturne sadržaje publika može da prati uživo preko Fejsbuk stranice Doma kulture, a kasnije i preko jutjub kanala.

Izvor: 

Comments

Pročitaj još