• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Volonteri Crvenog krsta od danas na usluzi starijim meštanima

Crveni krst Gračanica je u cilju sprovođenja mera zaštite od korona virusa danas angažovao mlade volontere, koji će biti zaduženi da dostavljaju hranu, lekove i ostale potrepštine starijim licima, kojima je zabranjen izlazak iz svojih domova.

Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio sekretar Crvenog Krsta Gračanica Svetislav Živić, formirani su volonterski mobilni timovi koje čine mladi od 18 do 25 godina i koji će delovati u Gračanici, Lapljem Selu, Novom Badovcu i Preocu.

“Mobilne timove čini ukupno 11 volontera od kojih su četiri razmeštena u Gračanici, tri u Lapljem Selu i dva u Preocu i Novom Badovcu i radiće u dnevnoj smeni”, kaže Živić.

Akcijom, koju je organizovao Crveni krst, koordiniše Centar za socijalni rad Priština – Gračanica potvrdio je direktor Nemanja Petrović.

„Pozivom na brojeve telefone 038/64 044 i 049/342 351 koji su otvoreni 24 časa prikupljaće se podaci o starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć, a potom će volonteri Crvenog krsta  dolaziti na adresu pozivaoca“, rekao je Petrović

Volonteri svakodnevno dežuraju pored telefona i biće u pripravnosti sve dok su na snazi vanredne mere uvedene povodom pandemije koronavirsua, saopšteno je iz Crvenog krsta. 

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još