• Početna>
  • Vesti>

Bahtiri podnosi tužbu protiv Gorana Rakića zbog incidenta na Ibru

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri izjavio je za Kosovo Onlajn da će, zbog jučerašnjeg incidenta na reci Ibar, podneti tužbu protiv gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića.

Bahtiri je istakao da je cilj Rakića da podiže tenzije i da zbog toga treba krivično da odgovara.

„Goran Rakić je hteo da isprovocira situaciju jer svaki put misli na zlo. Ja ću da pošaljem sudu ono što je radio juče i da vidimo koju će meru sud da donese. Ja sam želeo da uradim dobru stvar za sve ljude, bez obzira na nacionalnost, dok on nije ni do sada uradio ništa dobro za svoje građane i to se vidi kada iz južnog dela pogledate na sever“, rekao je Bahtiri.

On je naglasio da je ovaj projekat podržan od strane kosovske vlade i da je njime predviđeno i uređenje kanalizacione mreže.

„To nije projekat za provokaciju, već za sve ljude i da se pokaže da može da se živi zajedno, da se šeta i pije kafa zajedno, a ne da se provocira i da se stvori nešto što nije nikome u interesu. Mi smo u decembru, ili januaru poslali kompletan projekat gospodinu Rakiću, ali on želi da provocira i kaže da mi želimo nešto da okupiramo. Mi ne želimo ništa da okupiramo i to je uređeno i planom Martija Ahtisarija. Mi moramo zajedno da radimo i otvorimo nešto što je najbolje za naš grad“, rekao je Bahtiri.

Na naše pitanje da li je za izvođenje radova potrebno i odobrenje opštine Severna Mitrovica, Bahtiri je rekao da bi „najbolje bilo tako“.

„Neka mi neko kaže zašto da ne uradimo ovako kako smo planirali i zašta smo dobili podršku svih na Kosovu. To je evropski projekat, i ne mogu da shvatim zašto on (Rakić) ne prima investiciju u svom gradu. Neka on napravi neki projekat i ja ću 100 odsto da dam dozvolu i da budem tu da se to realizuje za dobrobit svih ljudi. Ovo što on radi je zloupotreba vlasti“, rekao je Bahtiri.

Bahtiri je pojasnio da sporni most oko kojeg su juče nastali sukobi, nije trajnog karaktera već je izgrađen samo za potrebe gradilišta kako bi se lakše prelazila reka i vršilo uređenje sa severne strane. Istakao je da su radovi na uređenju korita reke Ibar trenutno stopirani do daljnjeg zbog mera koje su uvedene zbog koronavirusa.

Na novoizgrađenom nasipu preko reke Ibar juče je grupa Albanaca bagerom napala pripadnike KPS Sever srpske nacionalnosti koji su sprečavali pokušaj izgradnje nelegalnog nasipa između Severne i Južne Mitrovice.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još