Vulin: Svet mirno posmatrao kako na KiM gore ikone i ljudi

Ako je svet zaboravio da se pre 16 godina desio pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Srbija nije, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin podsetivši na pogrom koji se tada dogodio.

“Pre 16 godina Albanci su ubijali i proterivali, palili i uništavali sve što je bilo srpsko. Dva dana svet je mirno posmatrao kako gore ikone i ljudi. Da nisu goreli Srbi neko bi nešto rekao ili uradio. Pre 16 godina svi su okrenuli glavu od Srba na Kosovu i Metohiji, čak je i tadašnja vlast u Beogradu propustila da pošalje vojsku ili je bar pokrene”, naveo je Vulin u saopštenju koje je medijima dostavila informativna služba MO.

On je naglasio da za te zločine niko nije odgovarao, a da se proterani Srbi nikada više nisu vratili.

“Laž kojom je sve počelo, da su Srbi svojim psima naterali albansku decu u Ibar, nikada nije demantovana i oni koji su je pustili nisu se izvinili. Srbija ne sme da prestane da pamti i podseća, a zemlje koje su priznale lažnu državu Kosovo ne smeju da se prave da njihovi štićenici nisu nekažnjeno sproveli prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku. Svako ko je ćutao dok je 2004. godine trajao pogrom nad Srbima nosi istu odgovornost kao i oni koji su palili crkve i ljude”, poručio je ministar.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments